Bugetul a trecut dar belelele raman, lucru valabil si la Caransebes

Saptamana trecuta s-a adoptat bugetul national construit de guvernul lui Mihai Tudose, un lucru bun ce a deturnat atentia populatiei de la modificarile legislative dorite de Liviu Dragnea catre cele ce vizeaza imparteala banilor si belelele ce vor ramane in teritoriu pastorit de PSD, inclusiv la Caransebes.

Scurta paranteza. Cand pomenesc despre o administrare PSD la Caransebes am in vedere zvonurile dar si faptul ca social-democratii caransebeseni s-au pus cu gura pe primarul Felix Borcean iar acesta s-a facut mic, mic. Se pare, astfel, ca edilul s-a strecurat spre PSD si impreuna au aranjat „izvoarele tamaduirii” din care oamenii lui Ion Mocioalca vor avea cel mai mult de castigat. Trebuie sa recunosc, nu doar oficiala opozitie va avea motive de bucurie, unul dintre beneficiari se pare ca va fi chiar primarul liberal, personaj despre care se spune ca este aproape „omul PSD-ului” si i-a fost promisa sustinerea pentru inca un mandat, motiv pentru care pesedistii din Valea Bistrei jubilau ca liberalul presteaza la intalnirile de la Hotelul Palace din Caransebes patronate de Mocioalca.

Florin Bogdea ce spune, o fi capitulat si el, stie de treaba aceasta?

O sa spuneti ca nu este adevarat? Daca nu am dreptate de ce a fost numita „managerita” domnisoara PSD, Mihaela Popovici, in locul liberalului Ionut Mihailica la Spitalul Municipal? Daca nu este adevarat ce spun, de ce au tacut subit toti consilierii PSD din CL-ul municipal iar aceia care mai deschid gura o fac numai la adresa „aripioarei Marcel Vela”?

Credeti ca vreun deputat sau senator PSD din Caras Severin ar face ceva pentru spitalul caransebesan de dragul oamenilor? Este imposibil asa ceva, in politica e complicat. Orice actiune ai adopta se rasfrange intr-o anumita parte iar in cazul spitalului castigul ar fi capitalizat de PNL, fiind absurd sa astepti ca PSD sa face ceva pentru oameni de frica sa nu creasca liberalii!

Din aceste motive au uitat toti de provincie iar daca nici in Caras Severin (care este chiar o provincie veritabila) nu se vorbeste despre Spitalul Municipal de Urgenta din Caransebes cum sa se faca acest lucru la Bucuresti? Ma rog, in capitala se vorbesti despre provincie poate cand se inregistreaza vreun insucces financiar, cand se schimba un sef ori mai moare cate un om in conditii suspecte.

Acum, ca demonstratia este clara, revin la bugetul national votat de parlament – un buget ce ar trebui sa sustina societatea romaneasca prin investitii dar n-o face din moment ca nu i-ar mai raman bani de pomeni si ajutoare sociale. Acestea au fost motivele pentru ce sa s-a intamplat cu amendamentul depus la buget de senatorul Marcel Vela, chiar in pofida primisiunilor facute de celelalte formatiuni politice si a apelului lansat de la tribuna de parlamentarul carasan.

Amendamentul senatorului viza un proiect de reparatii si modernizari la Spitalul Municipal de Urgenta din Caransebes, proiect ce trebuia sustinut financiar prin Legea Bugetului National 2018 cu o suma de cca 15 milioane lei dar care a adunat numai 90 de voturi din cele 98 necesare pentru adoptare. Interesant este ca in momentul votului niciun senator PSD nu a sustinut reparatiile la un spital condus de o activista social-democrata. Nu stim cum a votat senatorul carasan Ionut Narcis Chisalita ce are nenorocul sa fie si o persoana cu ample dizabilitati fizice survenite in urma unui cumplit accident, sau ceilalti parlamentari PSD de Caras Severin, dar palma data de PSD judetului e cu atat mai mare daca au hotarat inca o data impotriva propriilor parlamentari si interesului comunitar.

Cu ceva timp in urma se discuta peste tot de jegul si ruina ce napadise spitalul caransebesan, dupa alegerile locale un jurnalist local dorea chiar sa se organizeze un fel de delegatie care sa fotografieze stare de fapt a institutiei medicale. De atunci si pana acum nu s-a facut aproape nimic cu exceptia unor numirii si a unui manager de la opozitie, ma refer la fosta sefa a tinerilor social-democrati – Mihaela Popovici.

Spitalul a ramas, dupa cum spuneam, tot jegos iar copii bolnavi de pneumonie se aflau internati toamna trecuta prin saloanele la o temperatura de numai 8 grade Celsius. Bineinteles, dupa cum relata publicatia Express de Banat, faptul ca existau internati copiii pe sectia de pneumologie, copiii in varsta de numai 7 luni, nu avea nici un impact sau un interes pentru cei de la Ministerul Sanatatii care puteau ajuta Spitalul.

In acest moment, indiferent cine conduce Spitalul de Urgenta, se vede treaba ca PSD-ul are de multi ani un nod in gat pentru orasul Caransebes. Oare de ce, doar pentru ca a avut o administratie liberala?

Un fel de cugetare sau post scriptum: „Doamna directoare, asa este ca doar o mama stie ce este suferinta unui copil si ca un senator chiar cu handicap fizic nu are nevoie de medicina nationala din moment ce este demnitar?”.

Sursa: POLITICIENII.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *